Kindertherapie       Elburg  

Hoe werk ik?

  

Elk kind kiest zijn eigen manier om wat te vertellen. Sommige kinderen gaan knutselen en een ander kind speelt het liefste met Playmobil. Al spelend komen we erachter wat het kind dwars zit en hoe hij of zij het beste geholpen kan worden. In de speelruimte moet niets, alles kan!

 

Uitgangspunt is dat het kind niet de klacht is, maar last heeft van een probleem, waarbij hij of zij het gevoel heeft er op dit moment niet alleen uit te komen. Kinderen hebben zelf de hulpbronnen in huis, maar kunnen of weten die soms niet in te zetten. Het doel van de therapie is het kind te begeleiden bij het vinden van zijn of haar eigen oplossing en te onderzoeken welke kwaliteiten en hulpbronnen het kind daarbij in kan zetten. 

Alles wat het kind al goed kan versterk ik, waardoor het zelfvertrouwen zal groeien en het kind zich ook werkelijk sterker voelt om zijn probleem op te lossen. Hierbij maak ik gebruik van verschillende speltechnieken, spelmaterialen en interventies.

 

Als kindertherapeut richt ik me op de belevingswereld van je kind, maar ook op de plek binnen het gezin en de relaties met de buitenwereld. 

Het is van belang voor de therapie dat de ouder bereid is een actieve rol in het veranderingsproces van het kind te nemen. Samen aan de slag voor meer rust in het gezin.

 

Ook een goede samenwerking met andere Professionals uit het werkveld, en het zorgen voor korte lijnen met de verschillende scholen uit de omgeving vinden wij vanuit de Integratieve Kindertherapie belangrijk.